Kış Yolculuklarında Aracınızda Olması Gerekenler

Yazar show 26/12/2021 0 Yorumlar

Kış mevsimi yaklaşırken aracınızın kış bakımını yaptırdınız. Peki ya aracınızın bagajında zorlu kış koşullarına uygun malzemelere yer verdiniz mi? Bu yazımız sayesinde kış mevsiminde aracınızda bulundurmanız gereken en önemli malzemeleri öğreneceksiniz.

Kış mevsiminin kötü hava şartları araç sahipleri için zorlayıcıdır. Bir aracın karlı ve buzlu yollarda motor çekişi güçlü olmalı, lastikler kış koşullarına dayanıklı kış lastikleri olmalı ve mutlaka araç kış bakımı yaptırılmalıdır. Ayrıca yolda kalma riskine karşı araç bagajında güvenlik açısından önemli olan yiyecek, su, battaniye, el feneri gibi malzemeleri bulundurmak gerekir. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde hem araç hem de yolcu güvenliği açısından yapılan hazırlıklar, periyodik araç bakımı başlığı altında değerlendirilmeli ve bakımlarda, araç marka ve modeline uygun oto yedek parça çeşitleri kullanılmalıdır.

Araç kış bakımını yaptırdıysanız, zorlu kış koşullarında yolda kalma riskini de düşünerek bagajınızda hayati öneme sahip bazı malzemeleri de bulundurmanız gerekir. Eğer aracınızla karlı ve buzlu yollarda olmanız gerekiyorsa güvenliğiniz açısından en önemli malzemeleri bu yazımızda sizin için listeledik:
 

Aracınızın kış lastikleri olsa da karlı ve buzlu yollarda yol tutuşu sağlamanıza yarayacak 1 çift kar zinciri.
Yolda kalma durumunda aracınızı çekebilecek yeterlilikte bir çekme halatı. (Aracınızda çeki demiri olduğundan emin olun)
Aracınızın rampalarda kaymasını engellemesi için takoz.
150 metre uzaklıktan görülebilecek bir reflektör.
Yedek far ampulleri.
Kış şartlarına uygun bir lastik.
Camlardaki buz kalıntılarını temizleyebilmek için buz kazıyıcı.
Kar ya da buza saplanma durumunda lastikleri kurtarmak için küçük bir kürek.
Zincir takma, lastik değiştirme gibi durumlarda ellerinizi soğuktan koruması için eldiven.
Yedek cam suyuna eklemek için antifriz.
Yolda kalma durumunda araçtaki kişi sayısını düşünerek kalın bir battaniye.
Yedek bot ve giysi.
Cep telefonu ile uyumlu araç şarj aleti.
Yolda kalma durumunda tokluk sağlaması için yüksek enerji içeren yiyecekler.
İçilebilir temiz su.
İlk yardım çantası.


 
Uyarı: Kış mevsiminde yolculuğa çıkmadan önce aracınıza her bindiğinizde sileceklerinizi, far ve sinyallerinizi, ısıtma sistemini kontrol etmeyi unutmayın.
 

İlk yardım çantasında olması gerekenler

Aracınızda sadece kış mevsiminde değil, her dönemde bir ilk yardım çantası bulundurmanız gerekir. Bu ilk yardım çantası olası bir trafik kazasında ilk müdahaleyi yapabilmenizi sağlar. Bir ilk yardım çantasında aşağıdaki ekipmanlar eksiksiz olarak yer almalıdır:
 

Büyük sargı bezi
Hidrofil gaz steril
Üçgen sargı
Antiseptik solüsyon
Flaster
Çengelli İğne
Küçük makas
Esmark bandajı
Turnike
Yara bandı
Alüminyum yanık örtüsü
Tıbbı eldiven
El feneri


 
Sürüşü olumsuz yönde etkileyen kar, buz, yağmur ve sis gibi etkenler olduğu halde yola çıkmanız gerekiyorsa kış mevsiminde aracınızla güvenli ve keyifli bir yolculuk yapabilmeniz için aracınızın kış bakımını ihmal etmemelisiniz. Unutmayın ki araç kış bakımı, olumsuz hava koşullarında araç sürerken yolda kalmamanızı sağlamanın yanında aynı zamanda aracınızın ömrünü de uzatan bir faktördür.

Kış yolculuklarından önce aracınızın marka ve modeline uygun orijinal ve yan sanayi yedek parça çeşitlerini  yedek parça sitesi showotoyedekparca.com.tr web sitesinden satın alabilirsiniz.

Aracınızın kış bakımında ihtiyacınız olan yağ filtresi, hava filtresi, buji takımı, rulman, motor yağı, silecek takımı ve silecek aksesuarları, egzoz sıcaklık sensörü, mazot filtresi, su fiskiye motoru, antifriz gibi daha birçok yedek parça çeşidinde en uygun fiyatlar için showotoyedekparca.com.tr web sitesini takip edin.

Yorum Yaz